F.A.Q.

1. Is er een minimum/maximum leeftijd?
De minimale leeftijd voor individuele deelname is op de dag van het evenement 12 jaar op de 5 kilometer en 15 jaar op de 8 en 16 kilometer. De risico’s van het event zijn te hoog om jongere deelnemers zonder begeleiding toe te staan. De ouder – kind loop is van 7 – 12 jaar op het 5 kilometer parcours. Er is geen maximum leeftijd verbonden aan individuele deelname.

2. Kan ik mij met een groep inschrijven?
Ja dit kan. Opening inschrijving: 2 november
Deadline toevoegen deelnemers: 14 juni
Deadline wijzigen gegevens: 21 juni
Klik hier voor meer informatie over inschrijven als team.

3. Hoe blijf ik op de hoogte van evenement?
Like onze Facebook pagina of volg ons op Twitter en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

4. Hoe krijg ik mijn deelnemersbewijs?
Op 1 of 2 juli 2017 kun je je deelnemersbewijs afhalen bij de inschrijfbalie op vertoon van je inschrijfbevestiging, of een (kopie van) geldig legitimatiebewijs. Je inschrijfbevestiging hoef je niet te printen, maar mag je ook op je telefoon laten zien. Je naam wordt na vertoon afgevinkt op 1 van de deelnemerslijsten. Je deelnemersbewijs is een gekleurd polsbandje. De kleur van het polsbandje correspondeert met de afstand die je gaat afleggen.

5. Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Als je niet meer mee kunt doen aan de KardingeRun, om welke reden dan ook, dan stellen we het op prijs dat je dit aan ons doorgeeft, wij kunnen dan iemand van de wachtlijst op jouw plek laten starten. Restitutie van het inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk.

6. Kan iemand anders deelnemen op mijn startnummer?
Je mag iemand anders voor jouw startplek zoeken. Als dit lukt moet de wisseling uiterlijk 21 juni 2017 om 12:00 uur aan ons doorgegeven worden via info@kardingerun.nl

7. Moet ik kunnen zwemmen?
Ja, het is nodig om te kunnen zwemmen.

8. Mag ik een hindernis overslaan?
Ja, je mag een hindernis, of zelfs alle hindernissen overslaan. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie. Je kunt jezelf wel afvragen wat dan de reden van je deelname is…

9. Hoeveel kilometer is het?
Je kunt kiezen tussen een afstand van 5, 8 of 16 kilometer. Op het 8 kilometer parcours kom je alle hindernissen tegen, en bij deelname aan de 16 kilometer loop je 2x 8KM. Onder parcours kun je zien hoe de route loopt en welke hindernissen je tegen komt.

10. Hoe laat is het afgelopen?
Het parcours sluit bij binnenkomst van de laatste deelnemer, maximaal 1,5 uur na de start van de laatste deelnemers (ouder-kind). Het programma van 1 en 2 juli eindigt om 16:30 uur.

11. Wat voor kleren moet ik aan?
Het is aan jezelf of je in sportkleren, of in je leukste verkleedoutfit het parcours op gaat. Omdat je een aantal keren door het water gaat, adviseren wij sneldrogende materialen. Ook is het verstandig om een lange broek (of driekwart) aan te trekken en een shirt dat bescherming biedt aan de ellebogen. Welke outfit je ook kiest denk er wel aan dat goede schoenen aan te raden zijn. Ook handschoenen ter bescherming van je handen kun je overwegen. Kies niet je beste witte shirt uit want je komt als echte Kardinge Bikkel bij de finish aan. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden.

Kijk voor kleding/ schoenen tips ook eens op de website van obstakels.com.

12. Kan ik er met het openbaar vervoer komen?
De KardingeRun is met het openbaar vervoer bereikbaar. Plan je reis op www.9292.nl.

13. Is er parkeergelegenheid aanwezig?
Tegenover sportcentrum Kardinge is ruime parkeergelegenheid. Ook bij het naastgelegen Alfa College is ruimte om te parkeren.

14. Is er eten en drinken aanwezig?
Op het start/Finish terrein is een ruime keuze aan diverse versnaperingen, evenals bij het reguliere horeca punt in Sportcentrum Kardinge. Na afloop is er voor iedere deelnemer kosteloos een flesje water en een gehaktbal verkrijgbaar.

15. Kan ik toeschouwers meenemen?
Toeschouwers zijn welkom. Op het start/Finish terrein op de 400 meter baan in Sportcentrum Kardinge, maar ook langs het parcours is genoeg te zien. Daarnaast kunnen toeschouwers ook gebruik maken van de sportfaciliteiten van sportcentrum Kardingen zoals het zwembad en squash banen.

16. Is er verzorging onderweg?
Er zijn diverse posten waar je water kunt drinken en wat kunt eten om weer op krachten te komen. Om uitdroging tegen te gaan raden wij aan tijdens de run van deze posten gebruik te maken. Zoals genoemd bij punt 14 is er voor alle deelnemers bij de finish kosteloos een flesje water verkrijgbaar en een gehaktbal!

17. Is er een na-inschrijving?
Inschrijven gesloten? Download hier het formulier voor de na-inschrijving en neem deze ingevuld mee naar de 400 meter hal van Sportcentrum Kardinge op de dag dat jij wilt deelnemen! Vanaf 09:00 uur is de inschrijfbalie beide dagen geopend.