VRIENDEN VAN...

Parcours

Het parcours van de KardingeRun voor Bikkels loopt door het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge (Groningen). Het gebied wordt beschermd en beheerd door Natuurmonumenten. Om het gebied in stand te houden doneren wij namens iedere deelnemer 1 euro aan Natuurmonumenten. Maar je kan als deelnemer aan de KardingeRun ook nog extra, een eenmalige vrijwillige donatie bij je inschrijving doen!

Met de opbrengsten kan Natuurmonumenten mooie plukakkers creëren in het Kardinge gebied. Bloemen als madelief, klaproos, korenbloem, koolzaad, boekweit en kamille geven de wijken rond kardinge kleur. En wat is er leuker dan een bosje bloemen mee naar huis nemen voor je liefje. Nog belangrijker is dat de plukakkers vlinders, insecten en vogels aantrekken, zowel in de zomer als ook in de winter. Want we laten de akker gewoon met rust, zodat in de winter de uitgebloeide bloemen en granen samen een grote gigantische voedertafel vormen.

 

kardingerun natuurmonumenten

De routes voor de vierde editie zijn uitgestippeld over 5 en 8 kilometer. De deelnemers aan het 16 kilometer parcours, lopen de 8 kilometer 2x. De routes en de obstakels worden iedere editie allemaal uitgestippeld in overleg met de gemeente Groningen en Natuurmonumenten. De voorbereiding op de KardingeRun vindt plaats tijdens het broed- en daarop volgende maaiseizoen. Natuurlijk houden wij daar als organisatie rekening mee. Het kan daarom zijn dat de uiteindelijke route iets anders verloopt, of dat de obstakels op een iets andere plek staan dan op de plattegrond staat aangegeven. Hiervoor vragen we op voorhand graag om je begrip. Voor de realisatie van het parcours werken wij samen met bedrijven uit de survival wereld, de bouw en de sport in het algemeen. Voornamelijk afkomstig uit Noord-Nederland. Door een combinatie van deze samenwerking en de bestaande elementen uit de natuur in het gebied zetten wij een complete en afwisselende run neer! Onderstaande afbeelding is een weergave van het parcours van de 4e editie van de KardingeRun voor Bikkels op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017.

Ga de uitdaging aan en schrijf je in als deelnemer van de KardingeRun voor Bikkels!

 

2join-logo

alfa

bdeboer-logo

Boels-logo

Bootcamp-logo

hornbach-gr

Kardingehoreca-logo

kijlstra

logoKardinge