Is er een minimum/maximum leeftijd?

De minimale leeftijd voor individuele deelname is 12 jaar op de dag van het evenement. De risico’s zijn te hoog om jongere deelnemers zonder begeleiding toe te staan. Tijdens de Familie Run mogen kinderen van 7 – 12 jaar onder begeleiding van een volwassene op het 5 kilometer parcours deelnemen. Er is geen maximum leeftijd verbonden aan individuele deelname.

Kan ik mij met een groep inschrijven?

Ja dit kan. Klik hier voor meer informatie over inschrijven als team.

Hoe blijf ik op de hoogte van evenement?

Like onze Facebook pagina, volg ons op Instagram, schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Hoe krijg ik mijn deelnemersbewijs?

Het startbewijs kun je afhalen bij Decathlon Groningen, op vertoon van je inschrijfbevestiging, of een (kopie van) geldig legitimatiebewijs. Je inschrijfbevestiging hoef je niet te printen, maar mag je ook op je telefoon laten zien. De data en tijden voor het afhalen worden in juni per e-mail gecommuniceerd. Niet afgehaalde startbewijzen liggen op 6 & 7 juli alsnog bij de inschrijfbalie in de 400 meter hal van Sportcentrum Kardinge.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Als je niet meer mee kunt doen aan de KardingeRun, om welke reden dan ook, dan stellen we het op prijs dat je dit aan ons doorgeeft, wij kunnen dan iemand van de wachtlijst op jouw plek laten starten. Restitutie van het inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk.

Kan iemand anders deelnemen op mijn startnummer?

Je mag iemand anders voor jouw startplek zoeken. Als dit lukt moet de wisseling uiterlijk 21 juni om 12:00 uur doorgegeven worden via de link in je inschrijfbevestiging.

Moet ik kunnen zwemmen?

Ja, het is nodig om te kunnen zwemmen.

Mag ik een hindernis overslaan?

Ja, je mag een hindernis, of zelfs alle hindernissen overslaan. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie. Je kunt jezelf wel afvragen wat dan de reden van je deelname is…

Hoeveel kilometer is het?

Je kunt kiezen tussen een afstand van 5, 8 of 12 kilometer.

Hoe laat is het afgelopen?

Het parcours sluit bij binnenkomst van de laatste deelnemer, maximaal 1,5 uur na de start van de laatste serie.

Wat voor kleren moet ik aan?

Het is aan jezelf of je in sportkleren, of in je leukste verkleed outfit het parcours op gaat. Omdat je een aantal keren door het water gaat, adviseren wij sneldrogende materialen. Ook is het verstandig om een lange broek (of driekwart) aan te trekken en een shirt dat bescherming biedt aan de ellebogen. Welke outfit je ook kiest denk er wel aan dat goede schoenen aan te raden zijn. Ook handschoenen ter bescherming van je handen kun je overwegen. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden. Kijk voor kleding/ schoenen tips ook bij Decathlon Groningen.

Kan ik er met het openbaar vervoer komen?

De KardingeRun is met het openbaar vervoer bereikbaar. Plan je reis op www.9292.nl.

Is er parkeergelegenheid aanwezig?

Tegenover sportcentrum Kardinge is ruime parkeergelegenheid. Ook bij het naastgelegen Alfa College is ruimte om te parkeren.

Is er eten en drinken aanwezig?

Op het start/Finish terrein is een ruime keuze aan diverse versnaperingen, evenals bij het reguliere horeca punt in Sportcentrum Kardinge. Voor iedere deelnemer is na de finish een flesje water en een snack verkrijgbaar.

Kan ik toeschouwers meenemen?

Toeschouwers zijn welkom. Op het start/Finish terrein, maar ook langs het parcours is genoeg te zien.

Is er verzorging onderweg?

Er zijn diverse posten waar je water kunt drinken en banaan kunt eten om weer op krachten te komen. Om uitdroging tegen te gaan raden wij aan tijdens de run van deze posten gebruik te maken.

Is er een na-inschrijving?

Inschrijven gesloten? Download het formulier voor de na-inschrijving en neem deze ingevuld mee op de dag dat jij wilt deelnemen! Vanaf 09:00 uur is de inschrijfbalie beide dagen geopend.