VEELGESTELDE VRAGEN ‘ALGEMEEN’

Is er een minimum/maximum leeftijd?

De minimale leeftijd voor individuele deelname is 12 jaar op de dag van het evenement. De risico’s zijn te hoog om jongere deelnemers toe te staan. Tijdens de Familie Run mogen kinderen van 8 – 12 jaar met een volwassene op het 8 kilometer parcours deelnemen en vanaf 4 jaar op het 4 kilometer parcours. Er is geen maximum leeftijd verbonden aan individuele deelname.

Kan ik mij met een groep inschrijven?

Ja dit kan. Klik hier voor meer informatie over inschrijven als team.

Hoe blijf ik op de hoogte van evenement?

Like onze Facebook pagina, volg ons op Instagram, schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Hoe krijg ik mijn deelnemersbewijs?

Je kunt je startbewijs afhalen bij Decathlon Groningen op vertoon van je inschrijfbevestiging, of een (kopie van) geldig legitimatiebewijs. Je inschrijfbevestiging hoef je niet te printen, maar mag je ook op je telefoon laten zien. De data voor het afhalen worden later bekend gemaakt. De exacte data en tijden worden per email gecommuniceerd met alle deelnemers die op dat moment zijn ingeschreven. Niet afgehaalde startbewijzen liggen op 2 juli alsnog bij de inschrijfbalie bij Sportcentrum Kardinge.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Als je niet meer mee kunt doen aan de KardingeRun, om welke reden dan ook, dan stellen we het op prijs dat je dit aan ons doorgeeft. Eventueel kunnen wij dan iemand van de wachtlijst op jouw plek laten starten. Restitutie van het inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk. 

Kan iemand anders deelnemen op mijn startnummer?

Je mag iemand anders voor jouw startplek zoeken. Als dit lukt moet de wisseling uiterlijk 1 juli doorgegeven worden via de link in je inschrijfbevestiging.

Moet ik kunnen zwemmen?

Ja, het is nodig om te kunnen zwemmen.

Mag ik een hindernis overslaan?

Ja, je mag een hindernis, of zelfs alle hindernissen overslaan. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie. Je kunt jezelf wel afvragen wat dan de reden van je deelname is…

Hoeveel kilometer is het?

Je kunt kiezen tussen een afstand van 4 of 8 kilometer.

Hoe laat is het afgelopen?

Het parcours sluit bij binnenkomst van de laatste deelnemer, maximaal 2 uur na de start van de laatste serie.

Wat voor kleren moet ik aan?

Het is aan jezelf of je in sportkleren, of in je leukste verkleed outfit het parcours op gaat. Omdat je een aantal keren door het water gaat, adviseren wij sneldrogende materialen. Ook is het verstandig om een lange broek (of driekwart) aan te trekken en een shirt dat bescherming biedt aan de ellebogen. Welke outfit je ook kiest denk er wel aan dat goede schoenen aan te raden zijn. Ook handschoenen ter bescherming van je handen kun je overwegen. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden. Kijk voor kleding/ schoenen tips ook bij Decathlon Groningen.

Kan ik er met het openbaar vervoer komen?

De KardingeRun is met het openbaar vervoer bereikbaar. Plan je reis op www.9292.nl.

Is er parkeergelegenheid aanwezig?

Tegenover sportcentrum Kardinge is ruime parkeergelegenheid. Ook bij het naastgelegen Alfa College is ruimte om te parkeren.

Is er eten en drinken aanwezig?

Op het start/Finish terrein is een horeca punt ingericht waar consumpties verkrijgbaar zijn. Aan iedere deelnemer wordt na de finish een flesje water uitgedeeld en een banaan.

Kan ik toeschouwers meenemen?

Afhankelijk van de dan geldende maatregelen rondom corona zijn toeschouwers welkom. Op het start/finish terrein, maar ook langs het parcours is genoeg te zien.

Is er verzorging onderweg?

Er is een post waar je water kunt drinken om weer op adem te komen. Om uitdroging tegen te gaan raden wij aan tijdens de run van deze postgebruik te maken.

Is er een na-inschrijving?

Online inschrijving gesloten? Download het formulier voor de na-inschrijving. Deze kun je printen en ingevuld meenemen op de dag dat je wilt deelnemen. Vanaf 09:30 uur is de inschrijfbalie geopend. Deze is te vinden op het start- en finish terrein bij Sportcentrum Kardinge.