VEELGESTELDE VRAGEN ‘ALGEMEEN’

Wanneer is de KardingeRun?

Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt de 10e editie van de KardingeRun plaats!

Is er een minimum/maximum leeftijd?

De minimale leeftijd voor individuele deelname is 12 jaar op de dag van het evenement. De risico’s zijn te hoog om jongere deelnemers toe te staan. Tijdens de FamilieRun mogen kinderen van 8 t/m 12 jaar met een volwassene op het 8 kilometer parcours deelnemen en vanaf 6 jaar op het 4 kilometer parcours. Er is geen maximum leeftijd verbonden aan individuele deelname.

Kan ik mij met een bedrijf inschrijven?

Ja dit kan. Klik hier voor meer informatie over inschrijven als bedrijf.

Kan ik mij met een (vrienden)groep inschrijven?

Ja dit kan. Klik hier voor meer informatie over inschrijven als team.

Hoe blijf ik op de hoogte van evenement?

Like de Facebook pagina of volg de KardingeRun op Instagram, schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Hoe krijg ik mijn deelnemersbewijs?

Je kunt je startbewijs afhalen bij Decathlon Groningen op vertoon van je inschrijfbevestiging, of een (kopie van) geldig legitimatiebewijs. Je inschrijfbevestiging hoef je niet te printen, maar mag je ook op je telefoon laten zien. De data voor het afhalen worden later bekend gemaakt. De exacte data en tijden worden per e-mail gecommuniceerd met alle deelnemers die op dat moment zijn ingeschreven.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Als je niet meer mee kunt doen aan de KardingeRun, om welke reden dan ook, laat het dan even weten aan de organisatie. Eventueel kan er dan iemand van de wachtlijst op jouw plek starten. Restitutie van het inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk. 

Kan iemand anders deelnemen op mijn startnummer?

Je mag iemand anders voor jouw startplek zoeken. Als dit lukt moet de wisseling uiterlijk 12 september 2024 doorgegeven worden via de link in je inschrijfbevestiging.

Moet ik kunnen zwemmen?

Ja, het is nodig om te kunnen zwemmen.

Mag ik een hindernis overslaan?

Ja, je mag een hindernis, of meerdere hindernissen overslaan. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie.

Hoeveel kilometer is het?

Je kunt kiezen tussen de afstanden 4, 8, 12 en 16 kilometer.

Hoe laat is het afgelopen?

Het parcours sluit bij binnenkomst van de laatste deelnemer, maximaal 2 uur na de start van de laatste serie.

Wat voor kleren moet ik aan?

Het is aan jezelf of je in sportkleren, of in je leukste verkleed outfit het parcours op gaat. Omdat je een aantal keren door het water gaat, is het advies: sneldrogende materialen. Ook is het verstandig om een lange strakke broek aan te trekken en een shirt dat bescherming biedt aan de ellebogen. Welk outfit je ook kiest denk er wel aan dat goede schoenen aan te raden zijn. Ook handschoenen ter bescherming van je handen kun je overwegen. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden. Kijk voor kleding- en schoenentips ook bij Decathlon Groningen.

Kan ik er met het openbaar vervoer komen?

De KardingeRun is met het openbaar vervoer bereikbaar. Plan je reis op www.9292.nl.

Is er parkeergelegenheid aanwezig?

Tegenover sportcentrum Kardinge is ruime parkeergelegenheid.

Is er eten en drinken aanwezig?

Op het start- en finishterrein is een horecapunt waar consumpties verkrijgbaar zijn. Aan iedere deelnemer wordt na de finish een flesje water uitgedeeld en een banaan.
Er zullen tijdens deze 10e editie foodtrucks aanwezig zijn.

Kan ik toeschouwers meenemen?

Toeschouwers zijn zeker welkom. Op het start- en finishterrein, maar ook langs het parcours is genoeg te zien.

Is er verzorging onderweg?

Er is een post waar je water kunt drinken om weer op adem te komen. Om uitdroging tegen te gaan is het advies om tijdens de run van deze post gebruik te maken.

Kan ik douchen na de obstakelrun?

Er zijn een beperkt aantal douches. Je finisht in een bak met water, als je wilt douchen was jezelf kort onder de buitendouche achter het strandpaviljoen en neem thuis een uitgebreide douche.

Is er een na-inschrijving?

De online inschrijving is gesloten. Download het Na-inschrijfformulier voor de na-inschrijving. Deze kun je printen en ingevuld meenemen op de dag dat je wilt deelnemen. Vanaf 08.45 uur is de inschrijfbalie geopend. Deze is te vinden op het start- en finishterrein (evenemententerrein) op het strand naast het Zilvermeer.

Tot ziens op zaterdag 14 of zondag 15 september 2024!