F.A.Q.

1. Is er een minimum/maximum leeftijd? De minimale leeftijd voor individuele deelname is op de dag van het evenement 12 jaar op de 5, 8 en 12 kilometer en 16 jaar op de 16 kilometer. De risico’s zijn te hoog om jongere deelnemers zonder begeleiding toe te staan. De Familie Run loop is van 6 – 12 jaar op het 5 kilometer parcours. Er is geen maximum leeftijd verbonden aan individuele deelname. 

2. Kan ik mij met een groep inschrijven? Ja dit kan. Opening inschrijving: 1 december Deadline toevoegen deelnemers: 14 juni Deadline wijzigen gegevens: 21 juni Klik hier voor meer informatie over inschrijven als team. 

3. Hoe blijf ik op de hoogte van evenement? Like onze Facebook pagina of volg ons op Twitter en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes. 

4. Hoe krijg ik mijn deelnemersbewijs? Op 7 of 8 juli 2018 kun je je deelnemersbewijs afhalen bij de inschrijfbalie op vertoon van je inschrijfbevestiging, of een (kopie van) geldig legitimatiebewijs. Je inschrijfbevestiging hoef je niet te printen, maar mag je ook op je telefoon laten zien. Je naam wordt na vertoon afgevinkt op 1 van de deelnemerslijsten. 

5. Kan ik mijn inschrijving annuleren? Als je niet meer mee kunt doen aan de KardingeRun, om welke reden dan ook, dan stellen we het op prijs dat je dit aan ons doorgeeft, wij kunnen dan iemand van de wachtlijst op jouw plek laten starten. Restitutie van het inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk. 

6. Kan iemand anders deelnemen op mijn startnummer? Je mag iemand anders voor jouw startplek zoeken. Als dit lukt moet de wisseling uiterlijk 21 juni 2018 om 12:00 uur aan ons doorgegeven worden via info@kardingerun.nl 

7. Moet ik kunnen zwemmen? Ja, het is nodig om te kunnen zwemmen. 

8. Mag ik een hindernis overslaan? Ja, je mag een hindernis, of zelfs alle hindernissen overslaan. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie. Je kunt jezelf wel afvragen wat dan de reden van je deelname is… 

9. Hoeveel kilometer is het? Je kunt kiezen tussen een afstand van 5, 8, 12 of 16 kilometer.  

10. Hoe laat is het afgelopen? Het parcours sluit bij binnenkomst van de laatste deelnemer, maximaal 1,5 uur na de start van de laatste deelnemers.

11. Wat voor kleren moet ik aan? Het is aan jezelf of je in sportkleren, of in je leukste verkleedoutfit het parcours op gaat. Omdat je een aantal keren door het water gaat, adviseren wij sneldrogende materialen. Ook is het verstandig om een lange broek (of driekwart) aan te trekken en een shirt dat bescherming biedt aan de ellebogen. Welke outfit je ook kiest denk er wel aan dat goede schoenen aan te raden zijn. Ook handschoenen ter bescherming van je handen kun je overwegen. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden. Kijk voor kleding/ schoenen tips ook eens op de website van obstakels.com

12. Kan ik er met het openbaar vervoer komen? De KardingeRun is met het openbaar vervoer bereikbaar. Plan je reis op www.9292.nl

13. Is er parkeergelegenheid aanwezig? Tegenover sportcentrum Kardinge is ruime parkeergelegenheid. Ook bij het naastgelegen Alfa College is ruimte om te parkeren. 

14. Is er eten en drinken aanwezig? Op het start/Finish terrein is een ruime keuze aan diverse versnaperingen, evenals bij het reguliere horeca punt in Sportcentrum Kardinge. Na afloop is er voor iedere deelnemer kosteloos een flesje water en een snack verkrijgbaar. 

15. Kan ik toeschouwers meenemen? Toeschouwers zijn welkom. Op het start/Finish terrein, maar ook langs het parcours is genoeg te zien. 

16. Is er verzorging onderweg? Er zijn diverse posten waar je water kunt drinken en een stukje banaan kunt eten om weer op krachten te komen. Om uitdroging tegen te gaan raden wij aan tijdens de run van deze posten gebruik te maken. Zoals genoemd bij punt 14 is er voor alle deelnemers bij de finish kosteloos een flesje water verkrijgbaar en een gehaktbal! 

17. Is er een na-inschrijving? Inschrijven gesloten? Download hier het formulier voor de na-inschrijving en neem deze ingevuld mee op de dag dat jij wilt deelnemen! Vanaf 09:00 uur is de inschrijfbalie beide dagen geopend.